در مورد کاروفناوری و سخنی با والدین
سخنی با والدین گرامی در مورد درس کارو فناوری
عواملی نظیر افزایش تعداد دانش آموزان ، لزوم توجه به استعدادها و تفاوت های فردی ،گسترش علوم و تکنولوژی، و توسعه رشته ها و گرایشهای تحصیلی و شغلی، نظام آموزش و پرورش کشور را ضروری ساخته است که تجدید نظر کند.
تحول جامعه از حالت سنتی به صنعتی، مسائل و مشکلات فراوانی را خصوصاً در زمینه ی اشتغال موجب می شود. در جریان صنعتی شدن و رسیدن به خود کفایی ، به نیروی متخصص و ماهر نیاز مبرمی دارد.
در مدرسه نباید فقط خواندن ، نوشتن ، و حساب کردن به دانش آموزان آموخته شود.بلکه دانش آموزان علاوه بر یادگیری مهارت های فوق،باید از طریق برنامه های اموزشی مناسب و مطلوب برای زندگی اجتماعی ،قبول مسئولیت ، و اشتغال آماده شوند.
کارائی و رضایت شغلی از عوامل مهمی هستند که باید در توسعه جامعه صنعتی مورد توجه قرار گیرند.مطالعه و بررسی تاریخچه توسعه و تحول جوامع صنعتی نشان می دهد که نیروی انسانی ماهر و تعلیم یافته در تبدیل جامعه سنتی به جوامع صنعتی تاثیر انکارناپذیری داشته است.
وظایف خانواده به بهبود عملکرد در یافتن استعدادها و توانایی فرزندانشان:
1.والدین گرامی دنیای واقعی را برای فرزندان خود نادیده بگیرید
در نوآوری و خلاقیت فرزندتان این دنیای واقعی را در نظر نگیرید. زیرا این دنیای واقعی جای بسیار ناامید کننده ای به نظر می رسد.مکانی که ایده های جدید ،راهکارهای بکر و مفاهیم بیگانه در آن همیشه با شکست مواجه می شوند.در این مکان، تنها چیزی که منجر به موفقیت فرزندانتان می گردد، دانسته ها و توانایی های فعلی فرزندتان است،حتی اگر ناقص و نا کارامد باشد.
2.باید فرزندتان مشکل خودش را حل کند
باید چیزی را که به عنوان فعالیت انجام می دهد یا کار عملی می سازد باعث می شود از آن شناخت داشته باشد و خیلی زود خواهند فهمید که آنچه انجام داده است کیفیت مطلوب را داشته است و یا نه. و اگر مشکلش به دست شما حل شود به مانند یک ربات به نظر خواهد رسید و به این پدیده سقوط اعتمادی گویند زیرا فرزند شما اطمینان می یابد که اطرافیانش می توانند مشکل او را حل کنند و آنوقت خود را به حالت سقوط رها می کند.
3.استعداد و توانایی فرزندتان را بشناسید
فرزندتان را به چیزی تظاهر نکنید و بگذارید خود واقعیشان باشند.بگذارید فرزندتان توانایی های خود را، برایتان نشان دهد و حتی اگر تواناییهایش خیلی ناقص و ناکارآمد باشد. او را سرزنش نکنید و نگذارید از عدم تواناییش روح خود را سرزنش و بی اعتماد از خود شود .
4.نداشتن وقت عذر موجهی نیست
دست از این بهانه تراشی بردارید.اگر زمان را به درستی برای فرزندتان تفهیم کنید همیشه وقت کافی برای انجام دادن کارهایش دارد و مپندارید که بایستی از انجام تکالیف یکی از درسهایش بازبماند تا تکلیف درس دیگری را انجام دهد.زمان مناسب برای انجام دادن کارهایمان هرگز از راه نمی رسد.زیرا حقیقتاً اگر بخواهیم کاری را انجام بدهیم بدون در نظر گرفتن سایر وظایفمان برای آن وقت خواهیم داشت.پس نتیجه می گیریم فرزندتان نمی خواهد تکالیفش را انجام دهد پس زمان را بهانه می کند.
5.وقفه ، دشمن بهره وری
اگر فرزندتان تا دیر وقت بیدار می ماند و آخر هفته ها هم تکالیفش را انجام می دهد، دلیلش این نیست که حجم درس و تکالیفش زیاد است بلکه در طول هفته تنبلی کرده و تکالیفش را انجام نداده است واین یک اشکال اساسی دارد و مانند این می ماند که بگوییم من پنج روز هفته شبا نمی خوابم و اخر هفته یکجا می خوابم وبا این مثال می بینیم این برنامه ریزی از پایه و اساس مشکل دارد و باید این طرز فکر اشتباه را تغییر دهیم.
وهمچنین والدین گرامی وقتی فرزندتان درخانه مطالعه می کند درصورت لزوم از گردشها و تفریحات غیر ضروریتان که باعث به هم زدن تمرکز فرزندتان می شود و نمی تواند به خوبی مطالعه نماید بپرهیزید.
6.وظیفه دانش آموز و والدین گرامی در انجام امور تکالیف
هیچ موقع در مورد دادن تکالیف از طرف معلم به دانش آموز دخالت نکنید و ممکن است در یک روز خاص از فرزندتان چندامتحان یا تکالیف از طرف معلمین مختلف خواسته یا صورت گیرد و شما را وادارد که در کار معلم دخالت کنید ولی این تکلیف یا امتحان برای کلیه ی دانش اموزان است و فقط برای فرزند شما نیست .زیرا فرزند شما یاد می گیرد چند کار را چگونه بصورت همزمان یا پشت سر هم انجام دهد.
تذکر: زمان کلیه تکالیف و آزمون ها در وقت مقرر خود به تمامی دانش اموزان اطلاع رسانی می شود از والدین محترم خواهشمندیم از تماس های بی جا به اینجانب و یا مدیر مدرسه برای تغییر زمان تحویل تکالیف و یا آزمون ها خودداری نمایند. چرا که به هیچ دلیلی تغییر نمی یابد.
معیار ارزشیابی درس کارو فناوری
والدین گرامی کتاب کارو فناوری با پودمان هایی که دارد استعداد فرزند شما را محک می زند و نمره ی درس کارو فناوری همراه درسهای ریاضی و علوم در تعیین رشته ی فرزندتان نقش مهمی دارد .
ملاک محاسبه ی نمره ی درس کار وفناوری ، انجام دادن تکالیفشان در هفته ، پرسش از فعالیتهای انجام شده ، ارائه کاردستی ها ، ارائه تحقیق ، کنفرانس در آخر ترم و آزمون با استانداردهای جدید دنیا می باشد.
بعضی از کاردستی های ما گروهی هستند و بعضی ها بصورت تکی انجام می شوند و دلیل انجام کار گروهی اینست که همه ی بچه های یک گروه باید در ساخت کاردستی نقش داشته باشند و نباید وظایفشان را به دیگری موکول کنند و کار گروهی را یاد بگیرند. و درساخت کاردستی فردی، ما کاردستی را به او محول خواهیم کرد که پیچیدگی کاردستی گروهی را ندارد ولی می تواند از عهده ی کار خودش بر آید.
- ۹۷/۰۸/۰۳